Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder, som har nære bånd til president Vladimir Putin, tilbyr seg å mekle mellom Ukraina og Russland.

– Jeg mener krigen var en feiltakelse, det har jeg sagt hele tiden. Nå må vi få gjeninnført fred så fort som mulig, sier han i et intervju med New York Times.

Schröder, som har tette bånd til president Putin, har blitt kritisert for nekte å kutte sine nære forbindelser til russiske selskaper etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. Han sitter blant annet i styret til den russiske oljegiganten Rosneft og i representantskapet til det statlige gasselskapet Gazprom.

Selv avviser han kritikken og sier han alltid har tjent tyske interesser.

– Jeg kan fortelle at Putin er interessert i å avslutte krigen. Men det er ikke så enkelt. Det er et par punkter som må klargjøres først. Man kan ikke isolere et land som Russland på lengre sikt, verken politisk eller økonomisk, sier han.

– Tysk industri trenger russiske råvarer. Det gjelder ikke bare olje og gass, men også sjeldne jordarter og mineraler. Disse råvarene kan rett og slett ikke erstattes, sier han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.