To biler brenner i Norrköping under opptøyene i byen den 17. april 2022. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB.

En voldsgjeng på rundt 150 personer har torsdag gått til angrep på politiet i Norrköping, og blant annet bombardert politiet med steiner og satt fyr på biler, melder Expressen.

Den svenske avisen har offentliggjort en leservideo der man ser hvordan flokken følger etter politiets kjøretøyer og kaster steiner på dem. Politiet, som har fått nasjonale forsterkninger, regrupperer og tar opp jakten på voldsgjengen.

I en video fra en deltager i opptøyene som er offentliggjort av Samnytt, sier vedkommende som gjør opptaket at «vi brenner hele landet for vår tro» og at «vi skal knulle deres mammaer». Rasmus Paludan, som har planlagt å brenne koraner i Norrköping og Linköping 1. paskedag, omtales som en «horunge» på videoen.

Videoen viser også hvordan voldsmennene bryter løs brostein for å skaffe seg ammunisjon mot politiet.

Volden mot politiet må tolkes som at voldsgjengen mener det er galt av staten å beskytte Paludans ytringsfrihet. Islams lov står for dem over statens.

Importerer man Midtøsten, så får man Midtøsten. Det er like sant i Norge som i Sverige og Frankrike. Den eneste forskjellen er hvor langt fremskredent Midtøsten er i de ulike landene.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.