Tungt bevæpnet politi bevokter politihuset i Norrköping over natten. Bakgrunnen er opplysninger om at noen kanskje planlegger å «gjøre noe der».

Sent under fredagskvällen vakar poliser med förstärkningsvapen utanför polishuset i Norrköping.

– Det stämmer. Vi har förstärkt upp bevakningen av polishuset. Vi har fått in uppgifter om att det finns dem som vill göra något mot polishuset så då har vi förstärkt upp bevakningen för att se till att ingenting händer, sier Peter Ström til Expressen like før klokken 23 fredags kveld.

Peter Ström er vakthavende befal for politiet i Norrköping.

– Jag vet inte så mycket mer än att det har kommit in uppgifter till oss som gör gällande att det finns personer som vill göra något mot polishuset, så då har vi förstärkt upp med lite bevakning.

Norrköping var en av byene som opplevde opptøyer under påskeopprøret i Sverige, hvor nesten 200 politifolk ble skadet tilsammen, i opptøyene som oppsto som følge av at den danske politikeren og islamkritikeren Rasmus Paludan hadde planer om å brenne koraner.

Opptøyene i Sverige kan ha fått demningen til å briste

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.