Jaroslaw Kaczynski. Foto: Den ukrainske presidentens pressekontor via AP / NTB.

Polens visestatsminister mener Frankrike og Tyskland står Russland for nære og kritiserer den tyske regjeringens oppførsel før invasjonen av Ukraina.

– Tyskland har, i likhet med Frankrike, en sterk velvilje i Russlands favør, sier Jaroslaw Kaczynski i et intervju med den tyske avisen Die Welt. Han retter sterkeste kritikk mot Tyskland.

– Gjennom årene har den tyske regjeringen ikke villet innse hva Russland har gjort under Vladimir Putins ledelse, og vi ser resultatet av det i dag. Polen er ikke fornøyd med Tysklands rolle i Europa, slo han fast.

Kaczynski, som tilhører Polens høyrenasjonalistiske regjeringsparti Lov og rettferdighet (PiS) fordømmer også Tyskland for ikke å levere nok våpen til Ukraina og for ikke å ville stanse importen av olje fra Russland.

– Det er viktig å notere seg at Russland får fire til fem ganger mer inntekt fra oljesalget enn gassalget. Vi kan ikke fortsette å permanent støtte en stormakt som Russland ved å betale den milliarder, sa Kaczynski.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.