Pieter Brueghel den eldre, «Den blinde som leder de blinde». Etter Matteus 15, 14. Foto: Wellcome Library, London / Wikimedia Commons.

 

It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.
Mark Twain

 

Er det ikke rart at den ene etter den andre av såkalte «konspirasjons­teorier» viser seg å være sanne?

«Hva er forskjellen på en konspirasjons­teori og sannhet?» lyder et spørsmål som verserer.

Og svaret som gis er: «Omtrent seks måneder.»

I det hele tatt er uttrykkene konspirasjons­teori og konspirasjons­teoretiker noen av de mest fordummende uttrykk som nå er i daglig bruk. For ikke å snakke om at det er sjofel hersketeknikk.

«Stiller du spørsmål ved hva vi blir fortalt? Konspirasjons­teoretiker!»

Stilte en spørsmål om viruset kunne ha unnsluppet fra laboratoriet i Wuhan, som tilfeldigvis forsket på nettopp slike virus, så var en konspirasjons­teoretiker. Nå er det helt legitimt å tenke i de baner, selv om ingen ser ut til å ville stille kineserne til veggs på det.

«Trodde du Ivermectin kunne brukes i behandling av covid-19, sier du? Tulling, det er hestemedisin!»

Ikke bry deg om at en studie fra Itajai i Brasil med godt over 100.000 deltagere viste at Ivermectin (en medisin mot parasitter som også har svært gode antivirale egenskaper) virket forebyggende mot å bli smittet, og mot å utvikle alvorlig covid selv i lav dosering.

Fortsett å sette din lit til de mektige farmasi­selskapene, som om de kun har vårt beste i tankene, selv om de selv åpent innrømmer at deres mål, selvsagt, er å tjene mest mulig penger.

Hadde en fått med seg historien om Hunter Bidens laptop, og intervjuet med Tony Bobulinski hvor denne også knyttet The Big Guy, Joe Biden, til sønnens gjennområtne forretnings­virksomhet, ja da kunne en trekke tinnfoliehatten lenger ned over ørene og la konspirasjons­teoriene kverne i fred.

Historien ble ettertrykkelig sensurert av etablerte medier, for det kunne ha skadet Bidens kandidatur i 2020. Spørre­undersøkelser i ettertid viser at 16 prosent av de som stemte på Biden ville ha tenkt om igjen hadde de visst om korrupsjonen han med all sannsynlighet er skyldig i.

Rart det der?

Uansett er det først nå, mer enn et år etter at New York Post kom med avsløringene, at «sambygdingen» New York Times innrømmer at historien stemte. Wall Street Journal og Washington Post begynner også så smått å ta del i å dele historien, selv om de foreløpig ikke vil trekke den åpenbare slutningen at Joe Biden også er korrupt, og kompromittert overfor Kina, Russland og Ukraina.

De samme mediene som ivrig fremmet løgnen om «Russia collusion» når det gjaldt Trump, har gjort det de kunne for å legge lokk på svært ekte og alvorlige skandaler rundt Biden-familien.

Konspirasjons­teoretiker? Vel finnes det rare idéer «der ute», som at jorda er flat eller at chemtrails fra jetfly slippes ut for å gjøre folk sterile.

Men, vær så snill: Ikke sett alt av skeptisk tenkning til maktmisbruk og medialøgner i boksen med «konspirasjons­teorier».

Finn heller frem popcornet, og sett deg tilbake og nyt synet når den ene etter den andre av «konspirasjons­teorier» viser seg å være sanne, men tidligere undertrykt av Makt & Media.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.