FTX-skandalen vokser jeg større og større. Nå hevdes det at FTX finansierte forskning som var konstruert for å hevde at ivermectin og hydroksyklorokin ikke virket mot covid-19.

Document har tidligere skrevet om hvordan kryptobørsen FTX donerte store summer til Demokratene, og i tillegg var involvert i støtten til Ukraina.

Men FTX var et luftslott, og etter å ha blitt verdsatt til 320 milliarder dollar, endte det med en konkurs som får finansmarkedet til å skjelve.

Opp til en million investorer blir direkte rammet, mange risikerer en pensjonstilværelse i fattigdom.

FTX-sjefen Sam Bankman-Fried, som kun var 30 år gammel, menget seg med superstjerner, og var jevnlig på besøk i Det hvite hus. Nå forventes det at han blir forflyttet fra Bahamas til USA, hvor FBI venter. Mange antar at han vil havne i fengsel resten av livet.

FTX-investorer ruineres, snart er det «vanlige folks tur»

Nå hevder Gatewaypundit at de har avdekket bevis på at FTX finansierte forskning som ble brukt til å hevde at ivermectin og hydroksyklorokin ikke virket mot covid-19.

FTX funded research behind a study on Ivermectin and Hydroxychloroquine that claimed these two products didn’t work against COVID.  The studies were “stopped early” for these two products due to “futility”.

Utsnitt fra forskningsrapport finansiert av FTX. Kilde: Gatewaypundit

FTX bekreftet i en pressemelding 16. mai 2022 at de hadde bevilget 18 millioner dollar for å støtte undersøkelser som ga negative resultater om disse alternativene for behandling mot covid-19.

Pengene FTX bidro med bidro til at bruken av ivermectin og hydroksyklorokin ble forhindret, til tross for at flere undersøkelser viser at disse medisinene er effektive i behandling mot Covid-19.

Korona-medisinen Big Pharma ikke vil vite av

Ivermectin og hydroksyklorokin ble anbefalt av mange leger som effektiv og billig behandling av covid-19. Men dette var billige og lett tilgjengelige medisiner, noe som ikke førte til enorme inntekter for legemiddelselskapene og politikerne som ble sponset av disse.

Derfor ble disse medisinene bekjempet. Men enkelte land, deriblant India, tok slike medisiner i utbredt bruk.

U.S. Food & Drug Administration (FDA) bidro til å skape et rykte om at ivermectin var en medisin som var beregnet for dyr, og medier verden rundt beskrev ivermectin som hestemedisin.

Norske medier svelget rått det som ble fortalt i venstrevridde amerikanske medier. Da Joe Rogan ble smittet av covid-19, og ble behandlet av ivermectin, skrev NTB følgende:

Rogan sier han har blitt behandlet med en rekke medikamenter, blant dem ivermectin, som ofte brukes til å fjerne parasitter fra dyr. Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har bedt folk om å ikke brukte det til behandling mot covid-19, etter å ha fått inn meldinger om at folk har blitt svært syke etter å ha tatt ivermectin, som var ment til behandling av hester.

FDA hevder nå de bare kom med anbefalinger

12. oktober 2021 publiserte FDA en artikkel med en tittel som var vanskelig å misforstå: Why You Should Not Use Ivermectin to Treat or Prevent COVID-19.

Her informerer FDA om følgende:

  • The FDA has not authorized or approved ivermectin for use in preventing or treating COVID-19 in humans or animals. Ivermectin is approved for human use to treat infections caused by some parasitic worms and head lice and skin conditions like rosacea.
  • Currently available data do not show ivermectin is effective against COVID-19. Clinical trials assessing ivermectin tablets for the prevention or treatment of COVID-19 in people are ongoing.
  • Taking large doses of ivermectin is dangerous.

Men nå har FDA endret innstilling, og hevder i en ny høring at da de fortalte folk å ikke ta ivermectin, så var dette kun en «anbefaling».

Isaac Belfer, en av advokatene som snakket for FDA i en høring i Texas 1. november, sa at uttalelsene og rådene fra FDA ikke var direktiver eller ordre, men anbefalinger.

– The cited statements were not directives. They were not mandatory. They were recommendations. They said what parties should do. They said, for example, why you should not take ivermectin to treat COVID-19. They did not say you may not do it, you must not do it. They did not say it’s prohibited or it’s unlawful. They also did not say that doctors may not prescribe ivermectin.

Men Biden-vennlige medier som New York Times, Washington Post, CNN og andre beskrev ivermectin som «hestemedisin» og fremstilte brukere som idioter og leger som anbefalte slik bruk som rene sjarlataner.

Heller ikke FHI var positive til bruk av ivermectin og andre antivirale behandlinger. Enkelte norske leger tok bladet fra munnen, og kritiserte FHI for dette.

Les også:

Overlege kritisk til det norske fagmiljøets syn på ivermectin mot covid-19

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.