Høyesterett fremmer ikke anken til kulturprofil Gaute Drevdal. Dermed må han betale erstatning til fem kvinner, i tråd med lagmannsrettens sivile krav.

Det var i januar at Drevdal ble frikjent for åtte av ni voldtekter i Borgarting lagmannsrett og dømt til ett års fengsel.

Han ble også dømt til å betale sivile krav på 150.000 kroner til tre av de fornærmede kvinnene og 120.000 kroner til to av dem. Dette har Drevdal anket, men fredag besluttet domstolen å nekte å fremme anken, skriver Nettavisen.

– Høyesterett har truffet en korrekt beslutning. Det er ikke noe som tilsier at denne anken skulle bli fremmet. Det er jeg tilfreds med, sier bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen til avisa,

Drevdals nye forsvarer, John Christian Elden, sier de ser på saken som avsluttet.

– Vi tar til etterretning at både den frifinnende straffedommen og erstatningsdommene nå er endelige etter at ankeutvalget ikke ville ta inn saken til behandling, sier han.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.