Denne ukens forsvarsministermøte i Visegradgruppen, som består av Ungarn, Polen, Tsjekkia og Slovakia, er avlyst, bekrefter Ungarn.

Møtet skulle ha blitt holdt onsdag og torsdag. Det skal nå finne sted på et senere tidspunkt, opplyser det ungarske forsvarsdepartementet i en uttalelse til den private TV-kanalen ATV.

Polen, Tsjekkia og Slovakia har i økende grad inntatt et mer kritisk syn på Ungarns president Viktor Orbans ståsted i konflikten mellom Russland og Ukraina.

Ungarn har lenge vært et av de mest Russland-vennlige landene i EU, og Orban har blant annet nektet å tillate at våpen til Ukraina skal passere gjennom ungarsk territorium.

Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak har i forkant avlyst sin deltakelse i møtet. Det har også hans tsjekkiske kollega Jana Cernochova gjort.

– Jeg har alltid støttet Visegradgruppen, og jeg synes det er veldig trist at ungarske politikere nå synes billig russisk olje er viktigere enn ukrainsk blod, har Cernochova tvitret.

Visegradgruppen er et politisk samarbeid mellom Polen, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn som oppsto i 1991, kort tid etter jernteppets fall.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.