NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg skal likevel ikke tilbake til Norge i denne omgang. Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Jens Stoltenberg frasier seg stillingen som sentralbanksjef. Han har informert Finansdepartementet om beslutningen.

– Jeg har i dag takket ja til å fortsette som generalsekretær i Nato. Vi står overfor en skjebnetid for europeisk sikkerhet, sier Stoltenberg i en uttalelse, referert av NTB.

– Samtidig har jeg informert Finansdepartementet om at jeg frasier meg stillingen som sentralbanksjef. Nato trenger en generalsekretær som ikke over lengre tid er på vei et annet sted, spesielt nå, legger han til.

Dermed er det klart at det ikke er snakk om en utsettelse, men at han definitivt er ute av jobben som Norges nye sentralbanksjef.

– Jeg er takknemlig for tilliten som Natos stats- og regjeringssjefer har vist meg, og vil vie all min oppmerksomhet til å lede alliansen gjennom denne krevende tiden, avslutter han.

Det har vært kjent at Nato-landene har hatt et sterkt ønske om at Stoltenberg fortsetter i stillingen, spesielt i lys av krigen i Ukraina. Man anser at et lederbytte nå ville vært lite gunstig.

Ida Wolden Bache, som per i dag er fungerende sentralbanksjef, vil dermed få stillingen permanent.

 (Saken er oppdatert). 

 

Les også:   

Stoltenberg åpner for å fortsette som Nato-sjef

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.