Jens Stoltenberg møter pressen under NATOs utenriksministermøte i Riga den 30. november 2021. Foto: Roman Koksarov / Pool via AP / NTB.

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er blant søkerne til å ta over stillingen som sentralbanksjef etter Øystein Olsen.

Det framgår av søkerlisten, som ble offentliggjort av Finansdepartementet tirsdag formiddag. Til sammen har 22 personer søkt på stillingen som ny sentralbanksjef.

Det har vært knyttet stor spenning til om generalsekretæren i Nato, Jens Stoltenberg, vil være blant søkerne.

Dagens Næringsliv skrev tidligere i høst at Stoltenberg ifølge avisas kilder vil takke ja til jobben dersom han blir tilbudt den.

Stoltenberg var ordknapp da NTB ba ham kommentere ryktene på en pressekonferanse i slutten av november.

– Når det gjelder min framtid i Norge, så er dette ikke tida for å kommentere det. Det er noe jeg vil adressere når det nærmer seg at jeg skal tilbake til Norge, sa han.

Den tidligere statsministeren og Ap-lederen tiltrådte som Nato-sjef 1. oktober 2014 og har siden fått perioden forlenget flere ganger. Han går av 30. september 2022.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.