Jens Stoltenberg er ikke en populær kandidat hos det norske folket til å bli Norges Banks nye sjef. Dette viser en fersk meningsmåling Kantar har gjennomført for TV 2.

Bare 25,7 prosent av de spurte sier de ønsker Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Hele 66,8 prosent av de med en mening svarer at Norges nye sentralbanksjef bør bli Ida Wolden Bache.

– Dette bør være spikeren i kista. Nå ser vi at det ikke bare er flertallet på Stortinget som vil unngå en partipolitiker i sjefsstolen i Norges Bank, men også flertallet av folket, sier Venstres nestleder og finanspolitiske talsperson Sveinung Rotevatn til TV 2.

Wolden Bache og Stoltenberg er de to eneste søkerne til stillingen.

Tallene gjenspeiles hos velgere på tvers av de politiske partiene. Hos nesten alle partienes velgere er det et flertall som sier at Wolden Bache bør få jobben.

Kun blant Ap’s velgere svarer et knapt flertall at de mener Stoltenberg bør ansettes som sentralbanksjef. Men også her står Wolden Bache sterkt, viser bakgrunnstallene.

Avsløringen om at Stoltenberg deltok i en middag hjemme hos Knut Brundtland, hvor også oljefondets sjef Nicolai Tangen deltok, samt diverse familiemedlemmer, skapte reaksjoner.

Støre måtte innrømme at han hadde snakket med Stoltenberg om stillingen, noe han tidligere har avvist. Men samtidig avviste Støre at de hadde hatt en «samtale».

Fersk TV 2-måling: Folket vil vrake Stoltenberg som sentralbanksjef

Stoltenberg: – Noen av oss har snakket sammen

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.