Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til TV 2 at han flere ganger har diskutert Jens Stoltenbergs kandidatur som ny sjef for Norges Bank.

Støre har erklært at han vil være inhabil i vurderingen av Stoltenberg, men sier til TV 2 at han blant annet snakket om Stoltenbergs kandidatur med oljefondssjef Nicolai Tangen i en middag hjemme hos Knut Brundtland.

–Jeg sa da ifra at hvis Arbeiderpartiet vant valget og vi kom i regjeringsposisjon ville jeg i så fall være inhabil om Stoltenberg skulle være aktuell. Deretter ble det ikke snakket mer om, skriver Støre til TV 2.

Brundtland holdt i januar i fjor også en annen middag der Tangen og Stoltenberg deltok, og stillingen som sentralbanksjef ble drøftet.

Ti dager etter at Støre tiltrådte som statsminister, tok Stoltenberg kontakt med ham.

– Stoltenberg informerte meg 24. oktober om at han kunne være interessert i stillingen som ny sentralbanksjef. Jeg svarte at det er et tema vi i så fall ikke kan snakke om siden jeg som statsminister vil være inhabil. Siden har vi ikke snakket om eller hatt kontakt om temaet, skriver Støre til TV 2.

I tillegg sier Støre at han har hatt samtaler med Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik og Senterparti-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum om saksbehandling og ansvarsfordeling hvis Stoltenberg skulle være en aktuell kandidat.

Les også:

Et oppgjør med Ap-staten: Jobben som sentralbanksjef kan ryke for Stoltenberg

Den nye norske adelens makt må utslettes

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.