Dersom Nato-sjefen Jens Stolberg tilbys å bli sjef i Norges Bank, vil han takke ja, opplyser kilder til Dagens Næringsliv. Det kan være at det er hodejegere som lekker en hemmelighet som allerede er en done deal. Noen vil kanskje heve øyenbrynene og bemerke at eliten forbeholder toppstillingene til seg selv og sine.

Overfor avisa bekrefter Finansdepartementet at stillingen lyses ut om kort tid. Sittende sentralbanksjef, Øystein Olsen, går av i februar 2022.

Ifølge DNs anonyme kilder har Stoltenberg bestemt seg for å svare ja om han blir spurt. Det er finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) som må gå inn for Stoltenbergs kandidatur. De ønsker ikke å kommentere saken overfor DN. (NTB)

Man kan innvende at yngre krefter her blir fratatt muligheten til å søke. Stoltenberg er på slutten av karrieren. Dessuten er han sosialdemokrat. Alt sys inn i en sosialdemokratisk fold.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.