Canadas statsminister Justin Trudeau har vært på besøk i EU-parlamentet. Men ikke alle ønsket ham velkommen.

I en tale til EU-parlamentet onsdag ba Trudeau om at europeiske ledere burde stå sammen som demokratier overfor Russlands uprovoserte angrep på Ukraina, og på den måten håndtere usikkerheten europeiske borgere føler om fremtiden.

Trudeau says economic frustrations are threatening the stability of the world and driving a deep uncertainty about the future and distrust of government.

He also says democracies face a new threat from Russian President Vladimir Putin and his invasion of Ukraine. (Global News)

Men EU-parlamentarikeren Christine Anderson, som representerer det tyske partiet Alternative für Deutschland (AfD), var ikke spesielt imponert, og tok ordet for å si hva hun mente om Trudeau og hans demokratiske sinnelag.

Christine Anderson stilte for øvrig opp på et intervju med Rebecca Mistereggen som ble sendt på Doc-TV 23. februar.

(Dette intvervjuet er tekstet på norsk. Trykk på «CC» ikonet i videospilleren for å se teksten)

 

Anderson har vært en sterk kritiker av hvordan Trudeau har behandlet sine egne borgere, særlig symbolisert ved de såkalte truckerne som i flere måneder har demonstrert mot krav om vaksinepass for å passere grensen.

Uvanlig sterk kost for EU-parlamentet, dette her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.