Mens svenskene arbeider for å ta imot ukrainske flyktninger sliter Sverige også med helt andre problemer. Natt til fredag 18. mars ​​eksploderte en håndgranat utenfor en leilighet i Gårdsten i Göteborg.

Svært mange av de kriminelle nettverkene har tilgang til denne typen våpen, sier Erik Nord, politimester i Stor-Göteborg.

Torsdag 17. mars midt på dagen ble en ansatt ved Bergsjöns bibliotek i Göteborg angrepet av en ungdomsgjeng. Dette førte til at biblioteket stengte for å ta vare på personalet og sette inn hjelpetiltak. – Det er svært beklagelig det som har skjedd, sier områdeleder Annika Cross. En gjeng med ungdommer hadde vært høylytte, og et medlem av personalet ba dem om å følge ordensreglementet. Da den ansatte senere skulle ut og kjøpe lunsj, ble vedkommende angrepet og sparket i ryggen. Politiet ble tilkalt, men ifølge Annika Cross skal personen ikke ha trengt å søke innleggelse og har det etter omstendighetene bra. Bergsjöns bibliotek er nå åpnet igjen for publikum, men har kalt inn vakter for å opprettholde ro og orden.

SVT Nyheter Väst har tidligere rapportert om lignende hendelser andre steder i regionen. Flere biblioteker ser ut til å fungere som varmestuer for kriminelle gjenger på dagtid. I februar ble en bibliotekar slått på Backa bibliotek i det «utsatte området» Hisingen i Göteborg. På Gamlestadens bibliotek i samme by, Världslitteraturhuset, ble en hel avdeling stengt som følge av et utrygt arbeidsmiljø for de ansatte.

Se også tidligere saker hos Document:

Sveriges «utsatte områder»: Bibliotek­ansatt ba ungdoms­gjeng gå, ble mishandlet

Taushetskultur er fortsatt et stort problem i Göteborg

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.