Tysklands økonomiminister Robert Habeck reiser til Qatar og Emiratene i helgen for å prøve å sikre ekstra gassforsyninger fra landene og støtte tysk næringsliv.

Qatar er en av verdens største leverandører av flytende naturgass (LNG). Produktet er svært attraktivt for Tyskland som prøver å kvitte seg med avhengigheten av russisk gass.

I hovedstaden Doha skal Habeck blant annet møte landets emir lørdag. Dagen etter reiser han videre til De forente arabiske emirater, der han og en delegasjon av tyske næringslivstopper skal møte en rekke politikere.

Habeck, som også er visestatsminister, skal også forsøke å ta opp menneskerettighetsspørsmål, særlig i forbindelse med fotball-VM som Qatar skal være vertskap for senere i år. Den tyske ministeren, som er medlem av partiet De grønne, har innrømmet at det «egentlig ikke finnes» en moralsk måte å lete etter nye leverandører for fossil energi på.

– Utvinningen av olje og gass skaper maktkonsentrasjon, og det gjør at man blir sårbar for korrupsjon. Vi må kvitte oss med all fossil energi, men der er ikke Tyskland ennå, sier Habeck.


Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.