Når den ene generalen etter den andre tas ut, kan det være en enkel måte å sende et budskap til Putin på: – Vi kan ta ut alle dine generaler hvis vi vil.
Det tærer også på tilliten til Putin blant generalene. Han kan ikke beskytte dem. Derfra til å slutte at det er han som er trusselen er veien ikke lang.
I alt ni høytstående militære skal nå være drept.

Ukraina har nå drept en fjerde høytstående russisk general, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj har ikke sagt hvilken general det skal være snakk om, men en tjenestepersonen i regjeringen identifiserer ham som generalmajor Oleg Mitjaev. Angivelig ble han drept av det høyreekstreme Azov-regimentet i nærheten av Mariupol.

Om påstandene viser seg å stemme, vil det bety at en femdel av de om lag 20 russiske generalene som ifølge BBC antas å lede den russiske invasjonen, er drept til nå.

Sikkerhetsforsker Rita Konaev ved Georgetown-universitetet sier til kanalen at det å ta ut generaler, kan være en viktig del av informasjonskrigen og at det kan styrke ukrainernes moral.

Til Wall Street Journal har ukrainske regjeringspersoner sagt at landet har en etterretningsgruppe som er dedisert til å peke ut folk av høy rang.

Tre ganger tidligere i krigen har Ukraina hevdet at de har drept russiske generaler i kampene. Lørdag hevdet de at generalmajor Andrej Kolesnikov var blitt drept i nærheten av Mariupol. Russland har sagt svært lite om tapene.

Ingen russiske kilder har bekreftet at generalmajor Vitalij Gerasimov er død. Kolleger av generalmajor Andrej Sukhovetskij har bekreftet at sjefen for den 7. luftbårne divisjon ble drept i kampene i den første uka.

I tillegg er det bekreftet fra uavhengige kilder at Magomed Tusjajev, som var general i de tsjetsjenske paramilitære styrkene, ble drept i kamper i Ukraina. (NTB)

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.