Det ukrainske forsvarsdepartementet hevdet natt til tirsdag at generalmajor Vitalij Gerasimov ble drept i kamper nær Kharkiv. Nyheten om at stabssjefen og visekommandøren for Russlands 41. korps var drept, skal ha blitt snappet opp av ukrainske styrker på grunn av dårlig samband hos de russiske styrkene.

Medlingen om at generalmajor Vitalij Gerasimov var likvidert i kamper ved Kharkiv kom på en side tilhørende ukrainsk etterretning. (Meldingen er her oversatt ved hjelp av Google translate). Skjermdump: Direktoratet for etterretning, UFD

Ifølge ukrainsk etterretning deltok Gerasimov i den andre krigen i Tsjetsjenia, samt Russlands militæroperasjon i Syria. Han hadde også fått medalje «for å hente tilbake Krim», melder BBC , med henvisning til de ukrainske kildene.

BBC kan ikke bekrefte innholdet i uttalelsene, og russiske myndigheter har ikke kommentert saken. (NTB)

Det amerikanske nettmagasinet Coffee or Die, som eies av veteraner fra det amerikanske forsvaret, bringer også en tweet fra den prisbelønte journalisten Christo Grozev, som underbygger påstandene. Han hevder nyheten om Gerasimovs død ble plukket opp av ukrainske styrker fordi det sikre sambandet til russerne ikke fungerte, slik at de ble nødt til å bruke en usikret mobillinje.

Skjermdump av twittermeldingen til Christo Grozev.

Påstanden underbygges i en twittermelding fra Etterretningsdirektoratet ved Ukrainas forsvardepartement, der det er vedlagt en lydfil av samtalen.

Ifølge Coffee or Die er dette den andre høytstående russiske generalen som er drept av ukrainske styrker den siste uken.

Hvis det er sant, vil Gerasimovs død være den andre drepte 2-stjerners generalen på under en uke, begge ledelsen ved den 41. kombinerte våpenhæren. En ukrainsk snikskytter drepte generalmajor Andrei Sukhovetsky, nestkommanderende ved det 41. korps torsdag 3. mars, da generalen ankom en omstridt flyplass i nærheten av Kiev. Russlands president Vladimir Putin bekreftet hans død i en tale.

DID THE UKRAINIANS JUST KILL A SECOND RUSSIAN GENERAL IN FOUR DAYS?

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.