Generalløytnant Jakov Rjanzantsev.

Ukrainske myndigheter hevder at generalløytnant Jakov Rjanzantsev er drept i kamper nær Kherson. Syv generaler skal ha falt på russisk side siden krigen startet.

En av president Volodymyr Zelenskyjs rådgivere, Oleksij Arestovitsj, oppgir i dag at Rjanzantsev er drept i et ukrainsk angrep ved en flyplass nær Tsjernobajevka ved Kherson. Uttalelsen er spilt inn på video.

Det var syvende gang det hevdes at en russisk general er drept siden Russland invaderte Ukraina 24. februar. Opplysningene om Rjanzantsev er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Ikke alle de rapporterte dødsfallene blant russiske generaler er bekreftet, så dette er en foreløpig liste: 1) General Andrei Mordichev, 2) General Oleg Mityaev, 3) General Andrei Kolesnikov, 4) General Vitaily Gerasimov, 5) General Andrei Sukhovetsky, 6) General Magomed Tushajev (tsjetsjener).

Rjanzantsev er generalløytnant for 49. kombinerte armekorps i Russlands sørlige militærdistrikt. Han betraktes som hovedansvarlig for angrepet på byen og sivilbefolkningen i Mariupol, skriver Roy Vega i Norsk forsvarspolitikk:

Det meste av kommandoplassen der generalen befant seg skal være angrepet og ødelagt av en ukrainsk styrke. Dette betyr at enda flere russiske militærledere kan ha blitt drept samme sted.

I forrige uke oppga Arestovytsj at en annen general, Andrej Mordvitsjev, var drept ved den samme flyplassen, som ligger ved landsbyen Tsjernobajevka.

Kherson var den første byen som russiske styrker tok kontroll over etter at de gikk til angrep på Ukraina for en måned siden. Flere innbyggere i byen har nylig oppgitt til nyhetsbyrået AFP at de har hørt lyden av harde kamper fra Tsjernobajevka hver eneste kveld.

I forrige uke sa president Volodymyr Zelenskyj at Tsjernobajevka vil «gå under i krigens historie».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.