Den russiske hærledelsen sier den vil konsentrere seg om «frigjøringen» av Donbas. Det lyder som en kraftig nedskalering av ambisjonene for felttoget. Det kan tyde på at planene om å erobre Kyiv er oppgitt.

Dumaen har anerkjent de to fylkene Luhansk og Donetsk som autonome republikker innenfor de gamle regionale grensene. Men store deler kontrolleres fremdeles av Ukraina. Det kan være russerne nå vil sette alt inn på å erobre dem.

Den russiske invasjonen har stått i stampe i flere dager og noen steder har de sogar blitt presset tilbake. Nå meldes det at enda en russisk general er drept. Opprinnelig var det tyve med i invasjonsstyrken. Nå er syv drept, hvis opplysningene stemmer.

Det er en av president Volodymyr Zelenskyjs rådgivere, Oleksij Arestovitsj, som fredag oppgir at general Jakov Rjanzantsev er drept i et ukrainsk angrep nær Tsjernobajevka ved Kherson. Uttalelsen er spilt inn på video.

I forrige uke oppga Arestovytsj at en annen general, Andrej Mordvitsjev, var drept ved den samme flyplassen, som ligger ved landsbyen Tsjernobajevka.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.