Utbrent russisk krigsmateriell. Foto: AP Photo/Serhii Nuzhnenko

Blant de stadig flere drepte russiske soldatene i Ukraina skal det være minst to generaler. En av dem tilhører de beryktede islamist-avdelingene fra Tsjetsjenia.

NTB skriver at den tsjetsjenske generalen Magomed Tushayev forrige lørdag skal ha blitt drept i kamper ved Antonov flyplass like utenfor Kyiv. Dette opplyses av The Jerusalem Post.

Tushayev inngikk i de beryktede islamistiske avdelingene Putin valgte å slippe løs på Ukraina, les mer om det her:

Putins brutale krigføring: Sender tsjetsjenske drapsavdelinger til Kiev

Tidligere denne uka ble også den russiske generalen Andrej Sukhovetskyj drept i Ukraina, noe som bekreftes fra russisk hold.

Sukhovetskyj ledet en avdeling i de russiske luftbårne styrkene og kan ha vært involvert i det mislykkede luftlandsettingsangrepet mot flyplassen utenfor Kyiv.

Men de fleste som dør, er anonyme meninge og underoffiserer, og ofte holdes deres skjebne hemmelig av russiske myndigheter. Man vil helst ikke snakke om sine tap.

Det er per i dag uklart hvor store tap russiske styrker har lidd i krigens første uke. Tallene fra de to partene spriker veldig.

Russland har innrømmet at nærmere 500 egne soldater har blitt drept i løpet av invasjonens første uke.

Ukraina hevder på sin side per 2. mars å ha drept ca. 9.000 russiske soldater.

I tillegg hevder man å ha ødelagt 217 stridsvogner, 900 andre kampkjøretøy, 90 kanoner, 42 enheter med selvdrevent artilleri/rakettartilleri, 11 luftvernenheter, 30 fly og 31 helikoptre.

Dette er tall som det er vanskelig å bekrefte. Men de mange bildene av utbrente vrak av lastebiler, jeeper, stridsvogner, personellkjøretøy, fly og helikoptre vitner om et langt større antall drepte enn det russerne opplyser.

 

Les også: 

– Russiske soldater som forvirrede barn

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.