Tsjetsjensk «drapsavdeling» har bønnemøte før de skal jakte på ukrainere. Foto: Skjermbilde sosiale medier.  

Det meldes at Russland nå sender tsjetsjenske spesialstyrker til Kiev, soldater som er kjent for sin hensynsløshet. Oppdraget er å drepe eller ta til fange ukrainske myndighetspersoner.

Det er Daily Mail som rapporterer om denne nye opptrappingen av brutaliteten i Putins krig mot sitt naboland, som han  for øvrig også kaller «broderfolk»:

Tsjetsjenske spesialstyrker som omtales som «jegere» slippes nå løs i Ukraina for å arrestere eller drepe ukrainske myndighetspersoner. De skal ifølge Daily Mail være utstyrt med «kortstokker» med fotografier av sine mål, skriver Daily Mail.

Denne spesielle «drapsgruppen» bestående av hardbarkede, kampvante tsjetsjenere er hovedsakelig muslimer, og ble blant annet sett i en ukrainsk skog da de deltok i bønneritualer i forkant av sine oppdrag. Her fikk de også besøk av sin leder:

Ramzan Kadyrov, 45, den tsjetsjenske republikkens leder og en nær Putin-alliert, besøkte nylig disse soldatene i Ukraina.

Kadyrov er beryktet for omfattende voldsutøvelse grove brudd på menneskerettigheter i Tsjetsjenia. USA anklager ham blant annet for utenomrettslige henrettelser og tortur av fanger.

Den brutale planen for menneskejakt er kjent av det ukrainske lederskapet, opplyser Daily Mail:

Ukrainas president Volodymyr Zelensky, 44, sa torsdag at han hadde blitt fortalt at det var russiske spesialstyrker i Kiev som jaktet på ham.

Han opplyste også at familien hans var det andre målet på denne «drapslisten» utstedt av Moskva, en liste som blant annet omfatter en rekke høytstående ukrainske regjeringsrepresentanter.

Les også:

Britisk forsvarsminister: Putins mobile krematorium kan skjule russiske tap

 

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.