Johnson forsvarte seg samtidig mot kritikken om han gikk fra «diktator til diktator» for å finne nye oljeleverandører etter Russlands invasjon av Ukraina.

Den britiske statsministeren hadde et møte med kronprins Mohammed bin Salman i Riyadh som varte i 1 time og 45 minutter. Johnson ville ikke gå i detaljer, men sa at han hadde konfrontert ham med menneskerettighetsspørsmål.

For få dager siden gjennomførte Saudi-Arabia sin største massehenrettelse noen gang, der 81 dødsdømte fanger ble halshogd.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Saudi Press Agency ble ytterligere tre dødsdømte fanger henrettet samme dag som Johnson var på besøk.

Johnson besøkte også nabolandet De forente arabiske emirater.

Så langt har landene i oljekartellet Opec, der Saudi-Arabia er en sentral aktør, holdt fast på sine produksjonsbegrensninger. Johnson framholdt imidlertid at samtalene hadde vært svært produktive.

– Det er stor enighet om at det er viktig å unngå inflasjon, om å unngå ødeleggende økonomiske konsekvenser, og enighet om at vi må jobbe sammen for å få fred i Ukraina, sa Johnson til TV-kanalene.

Da han ble spurt om han hadde klart å sikre økte oljeleveranser, svarte han imidlertid unnvikende.

– Jeg tror du må snakke med saudierne om det.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.