Bare dager etter at en amerikansk delegasjon var på besøk for å forhandle om oljeleveranser til erstatning for russisk olje, erklærer Venezuela offentlig sin støtte til Russland. Det er ren ydmykelse av Biden.

Det samme gjorde Emiratene og Saudi-Arabia da Biden ringte for å forhøre seg om oljeleveranser. Lederne tok ikke telefonen. Her er forklaringen at USA har gitt Russland oppgaven med å mekle frem en ny atomavtale med Iran. Iran har vært knallharde, og Russland er ikke spesielt motivert for å lage et strengt regelverk. Resultatet kan bli en iransk atombombe.

Biden ville score poeng på å eliminere russisk olje. Hvis Emiratene eller Saudi-Arabia hadde stilt opp, ville han kommet godt ut av det, men med Venezuela er det som å skyte seg selv i foten.

Venezuelas visepresident Delcy Rodriguez hadde torsdag et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov etter Lavrovs møte med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i Tyrkia tidligere på dagen.

– Vi holdt et møte med vår gode venn Sergej Lavrov, tvitret Rodriguez etterpå. I møtet deltok også Venezuelas utenriksminister Felix Plasencia og høytstående tjenestemenn fra Tyrkia.

Venezuela er en nær alliert av Russland og har kommet med flere uttalelser til støtte for Moskva. USA har i likhet med store deler av verden støttet Ukraina mot russisk aggresjon, og står i spissen for en global innsats for å innføre sanksjoner mot Russland.

For noen dager siden sendte USA en delegasjon til Venezuela. Møtet resulterte i løslatelse av to fengslede amerikanske oljetopper, og USA diskuterte også energisikkerhet. USA har innført importforbud av russisk olje, og møtet førte til spekulasjoner om hvorvidt USA kan komme til å oppheve eksisterende sanksjoner mot Venezuela i bytte mot å kunne importere venezuelansk olje. (NTB)

Normalt skal en krig føre til økt oppslutning om presidenten. Men Biden klarer å rote til også denne muligheten. Han sendte Kamala Harris til Polen, og hun dummet seg ut på en pressekonferanse med president Duda torsdag. Da hun fikk spørsmål om hvor mange flyktninger USA kunne ta imot, begynte hun å le den karakteristiske kaklelatteren sin. Helt malplassert.

Medarbeidere har forlatt Harris i flokk og følge fordi hun ikke gidder forberede seg, men likevel lar medarbeiderne få skylda i etterkant.

En tidligere medarbeider til president Zelenskyj skrev en tweet der hun uttrykte håp om at Harris aldri ville bli president. Tweeten ble slettet, men skaden var skjedd. Ryktet er i ferd med å løpe foran Harris, og dét er ikke bra.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.