Frankrike er klar for å løsne grepet om Korsika og gi øya autonom status, sier Frankrikes innenriksminister forut for sitt besøk på øya idag. Hva ‘autonom status’ innebærer er uavklart.

– Regjeringen er fast besluttet på å innlede en omfattende diskusjon om konstitusjonelle spørsmål, sa Gerald Darmanin til avisen Corse Matin og tilføyde: – Vi er parat til at gå så langt som til autonomi.

Ministerens kommentarer som ble offentliggjort forut for et planlagt todagers besøk på Korsika, kommer etter at protester sist helg gjenopplivet langvarige spenninger mellom Korsika og Paris.

– Presis hva autonom status vil bety må vi drøfte grundig. Vi er nødt til å snakke sammen om dette, sa Darmanin ifølge Corse Matin.

Darmanin sa videre at håndteringen av øyas status vil være en prioritet under en eventuell annen periode for president Emmanuel Macron. Det er presidentvalg i neste måned og Macron anses som den mest sannsynlige vinner ifølge meningsmålingene. 

EXCLUSIF. Gérald Darmanin : «Nous sommes prêts à aller jusqu’à l’autonomie»

Les og del:

67 skadet under opptøyer på Korsika

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.