Den ukrainske havnebyen Mariupol er i ferd med å bruke opp sine siste reserver av vann og matvarer, melder lokale myndigheter søndag.

Myndighetene opplyser også at til sammen 2.187 mennesker har blitt drept i den beleirede byen siden den russiske invasjonen av Ukraina startet 24. februar.

Flere forsøk fra ukrainske myndigheters side på å frakte humanitær hjelp til byen har mislyktes. Byen er fullstendig omringet av russiske styrker som fortsetter å bombardere byen, inkludert sivile mål.

– Folk har hatt det vanskelig i tolv dager. Det er ikke strøm, vann eller oppvarming i byen. Det er nesten ikke mobildekning. De siste reservene av mat og vann er i ferd med å brukes opp, sier byrådet.

Tidligere søndag sa president Volodymyr Zelenskyj at en kolonne med forsyninger befant seg bare to timer fra byen, der 400.000 mennesker nå sitter innesperret.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.