Ukrainske letemannskaper søker etter ofre etter et tidligere russisk angrep mot Kharkiv. Foto: AP Photo/Alex Babenko

Seks personer er drept i et russisk rakettangrep mot en posthall i Ukrainas nest største by Kharkiv, ifølge den lokale guvernøren.

Mens verden har sin oppmerksomhet rettet mot Midtøsten, forsetter Russland sine bombinger mot sivile mål i Ukraina. Nye drepte blant sivilbefolkningen rapporteres så å si daglig.

NTB-Reuters-AP melder om søndagens angrep:

– Et rakettangrep på et postsorteringssenter i den østukrainske byen Kharkiv drepte seks mennesker, sier ukrainske myndigheter søndag.

I tillegg ble 16 personer såret i eksplosjonen, som antas å ha blitt forårsaket av en russisk S-300-rakett, melder Kharkiv-guvernør Oleh Synjehubov.

S-300 er i utgangspunktet et luftvernsystem. Med økende mangel på vanlige bakkemålsraketter (som Kinzhal og Kalibr), har i russerne i stadig større grad begynt å bruke luftvernraketter mot byer og bygninger i Ukraina.

Alle ofrene for dette seneste angrepet var ansatt i det private, ukrainske postselskapet Nova Poshta.

President Volodymyr Zelenskyj skriver at det er snakk om et angrep på et «ordinært sivilt objekt».

Han kaller det terror.

– Vi må svare på den russiske terroren hver dag med resultater ved frontlinjen. Og noe som er enda viktigere, er at vi trenger å forsterke det globale samholdet for å kjempe mot denne terroren, skriver presidenten i sosiale medier.

Tre personer ble samme kveld såret i et annet russisk artilleriangrep i byen Kupjansk i Kharkiv, opplyser guvernør Synjehubov.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.


Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.