Jussie Smollett. Foto: YouTube. 

Den fargede skuespilleren Jussie Smollett konstruerte en historie med seg selv som offer for «hatangrep». Men han ble avslørt, tiltalt og før jul ble han funnet skyldig. Nå er straffen klar.

Document skrev om saken i desember i fjor, der denne skuespilleren hadde iscenesatt et «hatangrep» mot seg selv. Han hadde fremstilt historien som svært dramatisk:

Skuespilleren Jussie Smollett ble torsdag funnet skyldig i å ha arrangert et angrep på seg selv. To menn utstyrt med Trump-caps overfalt ham og la en løkke rundt halsen hans. Det var et homofobisk, rasistisk angrep, ifølge Smollett. Hendelsen skaket opp hele USA og Demokratene utnyttet det for hva det var verdt.

Men det var en hake: Hendelsen var iscenesatt av Smollett selv.

De to som overfalt ham var to nigerianske brødre som var hans personlige trenere. Smollett hadde gitt dem detaljerte instrukser om innkjøp av tau og spray. Det ble funnet skriftlig dokumentasjon, fortalte Document før jul.

Nå er det omsider falt dom i saken, og VG skriver:

Skuespilleren Jussie Smollett er dømt til 30 måneder betinget prøvetid, og må tilbringe 150 dager i fengsel etter å ha iscenesatt et angrep på seg selv. Det skriver Reuters.

Til protester fra den tiltalte bærer det nå rett i fengsel:

Dommeren James Linn avviste forespørsler om å utsette dommen og beordret skuespilleren, kjent fra serien «Empire», i fengsel umiddelbart.

Smollett må også betale 120.106 dollar i erstatning.

Skuespilleren har aldri innrømmet skyld, til tross for uomtvistelige beviser i saken:

Under rettssaken i desember i fjor nektet han for å ha iscenesatt volden han ble utsatt for.

– Jeg er uskyldig. Jeg kunne sagt jeg var skyldig for lenge siden, ropte han da betjenter fra Sheriffkontoret geleidet ham ut, skriver AP.

Under selve høringen sa han ingenting. Hans forsvarer ba om at skuespilleren skulle bli idømt samfunnstjeneste fordi han «har mistet nesten alt» i karrieren og i privatøkonomien.

Document omtalte saken første gang tidlig i fjor:

Svart skuespiller hevdet han ble utsatt for lynsjing – i virkeligheten var det hans venner

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.