Den norske terrorsiktede islamske konvertitten Anders Cameroon Østensvig Dale er pågrepet i Jemen. Østensvig Dale, som tidligere har vært kandidat for MDG i kommunevalget, er definert som en av verdens farligste terrorister.

PST bekrefter overfor NRK at Østensvig Dale er pågrepet i Jemen.

– Det PST kan si om Dale nå, er at han er i varetekt i Sana, sier politiadvokat i PST, Haris Hrenovica, til NRK.

Østensvig Dale sluttet seg til den islamske terrororganisasjonen al-Qaida i Jemen (AQAP) for over ti år siden. På oppfordring fra USA og Frankrike ble Østensvig Dale svartelistet av FNs sikkerhetsråds sanksjonskomité rettet mot al-Qaida, som resulterte i internasjonalt reiseforbud og sperrede bankkontoer, ifølge HRS.

PST siktet Østensvig Dale for deltakelse i terrororganisasjon i 2014. Ifølge det amerikanske utenriksdepartementet skal Østensvig Dale ha lært å lage bombebelter, improviserte eksplosiver og større eksplosiver til bruk i bilbomber under sitt opphold i Jemen.

Østensvig Dale har tidligere stilt som kandidat for MDG i kommunevalg, har vært aktiv i Blitz og er nå definert som en av verdens farligste terrorister, skriver HRS.

Østensvig Dale besøkte også Rabitamoskeen. I 2014 kategoriserte De forente arabiske emiratene Det islamske forbudet, også kalt Rabita, som terrorgruppe.

Ifølge NTB bekrefter det norske Utenriksdepartementetat at de er kjent med at Dale er pågrepet.

 

Spesielt farlig: Anders Cameroon Østensvig Dale

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.