En polsk statsborger som reiste fra Norge til Syria, er dømt i hjemlandet til fire års fengsel for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

Den nå 27 år gamle mannen var bosatt i Norge fra 2008 til 2014. I mars 2014 reiste han til Syria. Da han kom tilbake, ble han terrorsiktet av PST og senere utvist fra Norge. I en domstol i Łódź i Polen er han nå dømt til fire års fengsel, melder NRK.

– Retten fant mannen skyldig i å ha deltatt i en væpnet gruppe med mål om å utføre terrorhandlinger, skriver talsmann Pawel Sydor ved domstolen i Łódź til NRK.

Retten fant det bevist at mannen deltok i terrororganisasjonen i Syria ifra 23. mai 2014 til slutten av januar 2015. Dommen falt tirsdag 24. september etter at det ble gjennomført rettsforhandlinger tidligere i år.

Ifølge polske medier er dommen for deltakelse i en terrororganisasjon i Syria den første av sitt slag i Polen.

Mannen landet på Gardermoen 17. april 2015 og ble umiddelbart pågrepet av PST. Han kom da tilbake fra Syria, der han hadde oppholdt seg siden mai 2014, kommer det fram i en dom fra Oslo tingrett der et utvisningsvedtak av mannen stadfestes.

PST og norske utlendingsmyndigheter argumenterte blant annet med at mannen hadde hatt kontakt grupperingen Profetens Ummah i Norge.

Dommen på fire års fengsel i Polen er ikke rettskraftig.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂