Den velkjente svenske journalisten Joakim Lamotte intervjuet en jente som fortalte om hvordan hun ble mobbet, slått og trakassert fordi hun var svensk. Nå er Lamotte anmeldt av skolens rektor.

Lamotte fortalte om saken på sin Facebook-side. Der beskrev han hvordan svenske elever blir trakassert på den engelske skolen i Västerås.

Eleven Emelie forteller om en hverdag med mobbing, slag og utfrysning. Hun måtte etterhvert bytte skole. Mobberne var fra Irak, Kurdistan, Syria og Afrika.

– Jag var mobbad för att jag inte hade en stor släkt. Jag var mobbad för att jag inte pratade den här ortenslangen. Jag var blek och grönögd. Jag var allt som de inte var. Jag var utfryst för att jag var svensk. De sa att jag var en svennefitta och kallade mig för saker på deras språk som jag inte förstod, sier Emelie.

Emelie måtte låse seg inne på toalettet i alle friminutt for å slippe unna mobberne.

– Det slutade med att vi fick flytta Emelie från Engelska skolan. Hade vi inte gjort det vet jag inte om min dotter överlevt det här, sier Emelies mamma.

Lamotte har snakket med flere elever som forteller lignende historier. Men da han kontaktet rektoren Maud Segerstedt, som er aktiv i Centerpartiet, la hun på røret.

Rektor Maud Seerstedt. Foto: Engelska skolan

Så sendte Segerstedt en e-post hvor hun fortalte at hun skulle anmelde Lamotte til mediaombudsmannen og svenskenes utgave av PFU (pressens yrkesetiska nämnd).

«Detta är helt absurt. En rektor har som jobb att svara på journalisters frågor när det rör missförhållanden på skolan. Men som vanligt gör vissa makthavare allt för att skjuta budbäraren istället för att lösa problemen», skriver Joakim Lamotte på Facebook.

Fria Tider

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.