Mediene instrumentaliserer nyhetsdekningen, slik at den passer med myndighetenes formål. I dette tilfelle Trudeaus diktat. Unntakstilstand var en gang et av de styggest ordene i venstresidens ordbok. Nå er de tause eller ønsker at politiet skal gå hardere til verks.
NTB pusher det høyreekstreme kortet. De forstår ikke at også arbeidere kan lese.

– Demonstranter fortsetter å være aggressive og angriper politiet. De nekter å etterkomme ordre om å flytte på seg. Derfor kan man se politibetjenter bruke kjemikalier i et forsøk på å stanse dem og for politiets sikkerhet, skriver Ottawa-politiet på Twitter lørdag.

Den canadiske kringkastingen CBC skriver at det er pepperspray politiet bruker mot aggressive demonstranter, og politiet avviser at det er snakk om tåregass.

Frihetskolonnen startet da en gruppe lastebilsjåfører kjørte mot Ottawa med de store trailerne sine, i protest mot krav om vaksinepass for å krysse grensa til og fra USA.

Protesten, som ble ledet av flere personer på ytterste høyre fløy, utviklet seg etter hvert til en generell protest mot alle vaksinetiltak og canadiske myndigheter.

Den tiltrakk seg også høyreekstremister og krigsveteraner, noen av dem væpnet, og fikk støtte fra USAs tidligere president Donald Trump, Tesla-grunnlegger Elon Musk og til og med Irans ekspresident Mahmoud Ahmadinejad.

NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.