Politiet i Ottawa anklager demonstranter for volden de selv utøver og media løper deres ærend. CBC maler et portrett av demonstrantene som aggressive og voldelige mot politet i natt, men alle som har fulgt med på nattens sammenstøt live, vet bedre.

Police have said protesters are assaulting police officers and police horses during efforts to end the three-week occupation in downtown Ottawa, skriver CBC.

At demonstrantene har overfalt politiet og hestene deres er løgn. Politiet red gjentatte ganger inn i en mengde av demonstranter som stod med blomster, sang nasjonalsangen og sa til politiet at dem elsket dem. Trass deres lune lynne, ble minst to personer trampet ned av hestene.

 

En eldre dame med gåstol ble trampet ned av politiets hester, da politiet red inn i folkemengden for andre gang. Foto: Stillbilde Twitter

Politiet har stått ansikt til ansikt med demonstrantene i timesvis, helt fra morgenen fredag norsk tid og langt ut i natten, natt til lørdag. Dersom demonstrantene hadde vært så aggressive som CBC portretterer dem som, ville nok politiet gjort kort prosess.

Men CBC og det canadiske politet fornekter seg ikke, de hevder også at demonstrantene setter barna i fare. Barna har vært til stede på den fredelige, tre uker lange demonstrasjonen uten problemer. At politiet rir ned folk med hester, bruker skremselstaktikker og forsøker å provosere demonstranter til bråk ved å ta telefoner, dytte mennesker og knuste vinduer på lastebiler, må strengt tatt myndighetene ta på sin kappe.

Politiet rir inn i mengden av fredlige demonstranter. Foto: Klipp fra livestream

Om noe, ser det ut som politiet forsøkte å fremprovosere motreaksjoner. Å fortelle deg at det du ser for selvsyn ikke eksisterer, heter «gaslighting» og er psykopatens verktøy: Du skal ikke tro dine egne øyne.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.