Sylvi Listhaug (Frp).  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

FrP-leder Sylvi Listhaug er oppgitt over hvordan NRK fremstiller PSTs vurdering av risikoen ved å hente IS-kvinner til Norge. Hun mener faren blir bagatellisert av statskanalen.

I en artikkel hos NRK siteres PST-sjef Hans Sverre Sjøvold på at det slett ikke er noen fare forbundet med å hente IS-kvinner fra Syria «hjem til Norge».

–  Jeg kan ikke se den store sikkerhetsrisikoen, sier Sjøvold ifølge tittelen i NRKs oppslag om saken.

Dermed er vinklingen gitt.

Den som bare leser tittelen, sitter igjen med et inntrykk av at det å hente disse kvinnene, er svært ufarlige. De kan knapt gjøre en flue fortred.

Men i det aktuelle intervjuet sier PST-sjefen mye mer enn som så, og det uthevede tittel-sitatet er i liten grad dekkende  for hva han faktisk mener. Her er hele den aktuelle setningen som NRK har klippet sin tittel fra:

– På kort sikt kan jeg ikke se at det skulle ha den store sikkerhetsrisikoen, men vi vet aldri hvordan evnen til å radikalisere vil utvikle seg, sier PST-sjef Hans Sverre Sjøvold til NRK.

Her er det altså både snakk om at vurderingen kun gjelder «kort sikt», og at man må ta forbehold om radikalisering og utvikling videre. Han avviser med andre ord slett ikke faremomentene ved å hente IS-kvinnene.

Frp mener at IS-kvinnene definitivt vil utgjøre en sikkerhetsrisiko for Norge. Senest i forrige uke sa Frps Erlend Wiborg at kvinnene er «kaldblodige terrorister».

Nå reagerer partileder Sylvi Listhaug på det hun oppfatter som NRKs lettvinte fremstilling, og hun skriver et innlegg på sin Facebook-side:

På tross av NRKs vinkling innrømmer PST-sjefen at å hente IS-terrorister til Norge kan føre til radikalisering i fremtiden, påpeker hun.

Listhaug fortsetter:

Dette er personer som reiste fra Norge fordi de hatet landet vårt og våre verdier. De reiste for å bidra til et av de verste terrorregimene verden har sett og som har begått bestialske handlinger og drap på uskyldige mennesker.

Hun er kritisk til hvordan enkelte andre partier ser på saken:

Så mener SV og flere at de skal belønnes med å hentes til Norge for å sone korte luksusopphold i fengsel.

Avslutningsvis presiserer hun hva som er FrPs ståsted:

FrP sier ja til å hjelpe barna og nei til å hente terrorister på skattebetalernes regning.

Les mer om PST-sjefens uttalelser i saken:

PST-sjefen: – Vi vet aldri hvordan evnen til å radikalisere vil utvikle seg

Bestill fra Document forlag i dag:
Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.