Sylvi Listhaug. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix

– Moren skyver barna foran seg for selv å få komme til Norge, sier Sylvi Listhaug. Fremskrittspartiet tar dissens i regjering etter at det ble kjent at Norge henter IS-mor og hennes to barn til Norge.

Frp-nestlederen understreker at partiet har vært positiv til å hjelpe det syke barnet.

– Fremskrittspartiet har vært villig til å hente det syke barnet til Norge. Men vår betingelse har vært at det skal skje uten at moren følger med. Barnet det gjelder kunne fått hjelp tidligere. Dessverre har mor kynisk brukt sitt barn for å få seg selv til Norge, sier Listhaug.

Kvinnen har nektet å sende sitt syke barn til Norge alene for å få helsehjelp.

I dag ble det kjent at Norge henter hjem IS-siktet norsk kvinne og hennes to barn. Det er hensynet til den syke sønnen (5) som gjør at norske myndigheter henter dem hjem.

– Vi står på vårt standpunkt og tar derfor dissens i regjeringen. Vi står ikke bak denne beslutningen. IS-krigere og deres sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier. De har støttet et av de verste terrorregimene verden har sett. Å støtte IS er å støtte halshugging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker, sier Listhaug.

Hun sier at FrP vil holde fast ved at vi ikke vil løfte en finger for at IS-krigere og IS-kvinner skal komme tilbake til de frie, vestlige samfunnene de hater.

– Vi registrerer dessverre at det er et stort flertall på stortinget og i regjeringen for å hente IS-kvinnen til Norge. Frp tar det for gitt at IS-kvinnen arresteres og straffeforfølges når hun eventuelt ankommer Norge, sier Listhaug.

IS-krigere og IS-sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen. De har ikke noe i Norge å gjøre, sier Frps innvandringspolitiske talsmann i Stortinget, Jon Engen-Helgheim.

– PST har tatt ut en siktelse mot kvinnen for brudd på terrorforbudet. Ingen IS-kvinne skal få presse Fremskrittspartiet ut av regjering, slik at Norge får en langt mer liberal innvandringspolitikk. For dersom Frp går ut av regjering – er de eneste vinnerne de som ønsker flere innvandrere til Norge, sier Helgheim.

– Vi har strukket oss langt i denne saken. Vi sa ja til at barnet kunne komme til Norge, men det var aldri aktuelt for oss å hente hjem moren. Jeg forventer nå at de tre andre regjeringspartiene gir oss noen solide politiske innrømmelser, avslutter han.