På under to år har menneskerettigheter og demokrati blitt hule begreper også i Europa. Innbyggere som først var livredde for virus, har nå blitt livredde for karantene, reiseforbud og for ikke å være en del av flokken – og løper av gårde for å ta booster-dose. EU har nemlig bestemt at alle over 18 år må ha tre doser koronavaksine (fortsatt kun betinget godkjent) for å kunne få godkjent sitt grønne reisepass. Samtidig innfører land etter land innenfor unionen de mest drakoniske tiltak for å få innbyggerne til å ta de tilmålte antall doser. I Italia og Østerrike er alle «uvaksinerte» utestengt fra praktisk talt alle områder av samfunnet. Om en uke innfører Østerrike påbud om vaksine, hvis ikke vanker det heftige bøter og ev. fengsel. I Hellas gjelder det siste alle over 60 år. I Tyskland er nå uvaksinerte parlamentarikere utestengt fra Bundestag – og der skal de også snart stemme over vaksinepåbud. I Frankrike er det i praksis innført tvangsvaksinering fra i dag.

I vårt naboland Sverige lyser koronasertifikatet kun grønt hvis du har tatt de dosene som myndighetene pålegger. Immunitet gjennom sykdom eller tester gjelder ikke – og Norge snuser på samme modell. 

I Europa demonstrerer nå stadig flere mot disse menneskerettighetsbruddene og segregeringen av mennesker. I Oslo gikk et langt fakkeltog opp Karl Johan og til Stortinget, der de frammøtte sang «Ja, vi elsker». Det var demonstrasjoner i flere norske byer lørdag.

Media er tause. Frihet og demokrati er ikke så viktig for statsstøttede og Wall Street-eide norske medier som NRK, Aftenposten og VG. De rapporterer derimot om de ekstreme tiltakene som er iverksatt mot dem som ikke følger myndighetenes påbud om vaksinedoser i Europa. Kjølig og nøkternt og uinteressert og med en undertone av «de kan jo bare ha det så godt». Omtrent like uinteressert er de i å grave mer i bivirkningene som så tragisk rammer mange, mange mennesker.

Spørsmålet til norske myndigheter, politikere og medier må da være: Hva kan vi kalle dette? Hvis du ikke ønsker koronavaksine eller å fortsette å sette nye doser med vaksine i armen, så får du ikke være en del av samfunnet lenger. Myndighetene har bestemt at de aller fleste kan ta vaksinen, den er dessuten gratis for den enkelte – og bivirkningene er minimale, sier myndighetene og ser bort. Derfor er dette greit. Hva dette innebærer, overlater jeg til leserne å vurdere. 

Jeg sier: Aldri glemme, aldri tilgi. 

https://www.facebook.com/groups/worldwiderallyforfreedomnorge/permalink/947023039253928/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.