Støre har tatt i mot den tyske presidenten. Et viktig samtaleemne var ekstremisme i Europa. Men hvem er egentlig ekstremistene i et Europa der myndigheter nå høvler over grunnleggende menneskerettigheter?

Korona-vaksinene ble lansert med brask og bram i desember 2020. De fikk såkalt betinget godkjennelse, blant annet med utgangspunkt at det ikke fantes medisiner mot dette nye viruset. Dette har siden vist seg ikke å stemme, men vaksinene har likevel vært rullet ut i høy hastighet, til verdens befolkning – og særlig de vestlige landene har kjøpt millioner av doser av de nyutvunnede vaksinene.

Ny og eksperimentell teknologi har ikke vært til hinder for at land etter land har tatt i bruk vaksinene, langt ned i aldersgruppene – i et rasende tempo og med virkemidler kjent fra land vi tidligere ikke har ønsket å sammenligne oss med. For mange var vaksinene etterlengtet, etter måneder med såkalte smitteverntiltak og tidvis lengre nedstenging av samfunnene. De var jo den eneste løsningen for å komme tilbake til normalen, i følge landenes myndigheter. I en del land førte korona til at både voksne og barn måtte tilbringe nær alle døgnets timer innenfor husets fire vegger. Både innbyggere og næringsliv led over hele Europa. 

Den betingede godkjenningen gikk raskere og raskere, ned til 65, ned til 45, til 18 – og i høst ned til 15 og 12 år. Gravide og ammende intet unntak. Samtidig med utrullingen, begynte bivirkningene å tikke inn. Men de som ikke opplevde bivirkninger hos seg selv eller sine nærmeste, brød seg åpenbart lite og priste seg lykkelig over at samfunnet ble åpnet opp, steg for steg – med stadige pressekonferanser og formanende pekefingre. Aller lykkeligst var de etter hvert kuede innbyggerne den dagen Høie brettet sammen målestokken 25. september. Gjenåpningen var et faktum.

Men med høyere beredskap – og fem uker etter var det på’n igjen. Til tross for at bivirkningstallene øker, flere og flere blir syke av all slags virus etter å ha tatt vaksine – og samfunnet går for redusert maskin – så gjentas oppfordringen til kjedsommelige; ta vaksine, ta vaksine – ta tredje dose faktisk. Norske medier pusher på smittetall, vaksine og tiltak, dag ut og dag inn. Nå innføres også tiltakene det norske folk ble kjent med i fjor, blant annet påbud om munnbind og avstandskrav – først ut er Tromsø. Europa og andre vestlige land har også innført såkalte vaksinesertifikat innenlands; intet restaurantbesøk, ingen kino eller konsert, ingen handling, ingen reising, ja, sågar; ingen jobb. Sakte men sikkert kryper det nærmere Norge. Nedstenging – og hva så? Sertifikat for å kunne leve et verdig liv her til lands også? Det digitale passet som etter hvert kan romme det meste. 

I Tysklands delstat Hessen kan supermarkedene nå utestenge uvaksinerte og dermed hindre de i å handle mat. Tyskland med sin mørke historie. Nå er ‘passene’ tilbake, i ny drakt. Grunnleggende menneskerettigheter blir tatt fra mennesker som ikke ønsker å ta et stikk (eller et skudd som norske medier tidvis kaller dette vaksinestikket) med en ikke-godkjent, eksperimentell injeksjon som allerede nå viser redusert effekt etter ganske kort tid – mot et virus som  de yngre årsklasser ikke blir spesielt syke av. Likevel innføres segregering som vi aldri tidligere har sett i Europa siden andre verdenskrig. 

Denne ekstremismen sto neppe på dagsorden da Støre mottok besøk fra Tyskland.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.