Den marokkanske imamen Mohamed Toujgani ble torsdag erklært som en nasjonal sikkerhetsrisiko og utvist fra Belgia.

Imamen var inntil i fjor høst den kanskje mest prominente imamen ved Al-Khalil-moskeen i den notoriske bydelen Molenbeek i Brussel. Al-Khalil-moskeen er den største moskeen i Belgia. Selv etter at han har levd i Belgia i ca. 40 år, hadde vestlig kultur og livsstil åpenbart ikke klart å trenge inn under huden på imamen. Han snakker f.eks. hverken fransk eller nederlandsk og er således et godt eksempel på totalt mislykket integrasjon.

Toujgani har lenge vært i myndighetenes søkelys, skriver den belgiske kringkasteren VRT:

In 2019 a film surfaced in which he called on Jews to be burned. Toujgani defended his words by saying it was an emotional reaction to the situation in the Gaza Strip.

Toujgani has served as head imam of the Molenbeek mosque for many years where he preached an extremely conservative form of Islam.

The security services link Toujgani, who has good ties with the Moroccan authorities, to espionage. Toujgani is the president of the League of Moroccan Imams of Belgium that is strongly influenced by the Moroccan authorities.  The league stands accused of spreading extremism and involvement in espionage.

Imamens oppholdstillatelse er trukket tilbake for ti år, men Belgia har neppe sett Toujgani for siste gang. Som antatt medlem av Det Muslimske Brorskap gir nok ikke Toujgani seg med å islamisere samfunnet rundt seg sånn uten videre. Hans advokat har varslet at vedtaket vil bli anket inn for domstolene.

Les også:

– 90 % av muslimske 17-18-åringer i Molenbeek og Schaerbeek kaller Brussel-terroristene «helter»

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.