Conner Rousseau, leder av det flamske sosialistpartiet i Belgia, har skapt uorden i hodene på sine egne politiske allierte etter å ha innrømmet det åpenbare: Multikulturalismen har feilet. I et intervju med det flamske ukebladet Humo sa han at Molenbeek ikke lenger minner ham om Belgia:

– Når jeg sykler i Molenbeek føler jeg ikke at jeg er i Belgia. Men de fleste av menneskene som bor der er også født der. Det viktigste er at de snakker språket vårt og at de jobber. I Brussel gis det undervisning i arabisk på skolene på grunn av mangelen på lærere. Det er uakseptabelt. Og hva gjør den flamske regjeringen? Den øker prisen på språkkurs for å redusere ventelistene.

Han sa at i noen områder får barna kun opplæring i arabisk.
Rousseaus kommentarer har hisset opp partikollegene som kaller ham ignorant, stigmatiserende og fremmedfiendtlig.

Ahmed Laaouej i søsterpartiet PS sier Brussel er kosmopolitisk: 

– Brussel er en kosmopolitisk region med et rikt befolkningsmangfold. De fortjener bedre enn forakt på barprat-nivå. Beklagelig og uutholdelig.

Ordføreren i Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), reagerte med «avsky og sinne»: 

– Han har aldri vært i Molenbeek. Rousseau gjør den ekstreme høyresiden en tjeneste og håner 100 000 mennesker fra Molenbeek. 

Men noe støtte får Russeau.  Tom Van Grieken i det belgiske representantkammer twitret at han har rett.

Molenbeek føler seg ikke som Belgia … på grunn av tiår med åpne grenser-politikk av ja sosialistene.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.