Ikke alle lider under pandemien. Selv om flere hundre tusen nordmenn har mistet jobben eller er blitt permittert, har utbetalinger av bonuser økt kraftig. Over 500.000 nordmenn fikk lønnsbonus i 2021.

Samtidig ligger hele næringer med brukket rygg på grunn av nedstengninger, strømpriser og andre problemer som følge av myndighetenes klimapolitikk og koronahåndtering.

Mens pandemien herjet i fjor, økte bonusutbetalingene i næringslivet med mer enn 6 milliarder kroner. Over en halv million nordmenn mottok bonus i 2021, skriver Simployer.

Økonomirådgiver Espen Øren i Simployer er overrasket over bonusfesten.

– Det har vært mye snakk om dugnad og måtehold i næringslivet. Likevel øker utbetalinger av bonus betydelig, sier Øren til FriFagbevegelse.

Bonusene økte med 18,2 prosent fra 2020. 560.000 nordmenn fikk en bonus på 70.000 kroner i gjennomsnitt.

Bonusutbetalingene økte også med 1,3 milliarder kroner fra 2019 til 2020, noe som nok blant annet skyldtes mange bonusutbetalinger innenfor dagligvarehandelen, opplyser Simployer.

Det er vel neppe noen bonuser å hente for servitører og kokker etter to katastrofale år.

Det er vel dette som kalles dugnad.

Rekordhøye bonuser i 2021, samtidig som Norge var i krise

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.