Indonesia forbyr eksport av kull for januar måned på grunn av bekymringer om landet har tilstrekkelig energi til sitt eget forbruk.

Økende etterspørsel etter elektrisitet i Indonesia gir risiko for omfattende strømbrudd, med mindre kraftverkene får tilført flere forsyninger, het det i en uttalelse fra landets energidepartement lørdag.

Indonesia eksporterer mesteparten av landets kull, men krever at produsenter setter av en minimumsmengde som skal forsyne landets egne kraftverk. I januar i fjor var Indonesias kulleksport på nesten 30 millioner tonn.

Eksportforbudet som nå er innført, vil sikre at nesten 20 kraftverk, slipper å stenge ned som følge av kullmangel utløst av den økte etterspørselen etter elektrisitet, ifølge departementet.

Det internasjonale energibyrået (IEA) anslo i forrige måned at etterspørselen av kull på verdensmarkedet, nådde rekordhøyt nivå i fjor, og at utviklingen vil fortsette i år, ettersom verdens energibehov er høyere enn det man kan skaffe fra mindre forurensende alternativer.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.