Canadiske myndigheter overvåket 33 millioner telefoner under pandemien, skriver New York Post. Canada har 38 millioner innbyggere. Overvåking har gjort et kvantesprang under pandemien, det største siden 9/11, sier en ekspert.

Canada’s federal government admitted to secretly surveilling its population’s movements during the COVID-19 lockdown by tracking 33 million phones.

The Public Health Agency of Canada (PHAC) clandestinely tracked the devices to assess “the public’s responsiveness during lockdown measures,” the agency acknowledged last week, according to Blacklock’s Reporter, which first reported the disclosure.

Myndighetene kjøpte lokasjonsdata fra teleselskapene for å kunne følge folks bevegelser og se mønstre i smittespredningen. Samtidig bryter myndighetene en grense og man kan se for seg at sporingen kan brukes til mye annet. Bekjempelse av sykdom fungerer som en murbrekker.

“Evidence is coming in from many sources, from countries around the world, that what was seen as a huge surveillance surge — post 9/11 — is now completely upstaged by pandemic surveillance,” David Lyon, author of “Pandemic Surveillance” and the former director of the Surveillance Studies Centre at Queen’s University in Ontario, told the National Post.

Canadiske myndigheter sier de vil fortsette overvåking i minst fem år til og ser for seg mange anvendelsesområder. Helse er blitt det påskuddet terror tidligere var.

The public health organization plans to continue tracking population movement for at least the next five years to control “other infectious diseases, chronic disease prevention and mental health,” the unnamed rep said.

 

 

Canada secretly tracked 33 million phones during COVID-19 lockdown: report

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.