Sverige satser massivt på vindkraft, og nå melder Samnytt at foruten å ødelegge stabiliteten i strømnettet, skape energimangel, og ødelegge naturen, ødelegger vindkraft også verdien på private boliger. Det bekrefter en boligmegler  som har jobbet i bransjen i 35 år. Folk med hus og hjem i nærheten av der det settes opp vindturbiner, risikerer å miste store verdier.

Mens Norge pr i dag har 1299 vindturbiner i følge NVE, har Sverige rukket å sette opp ca 4400. Årsaken er at Sverige er et land med lite energiressurser som var tidlig ute med byggeboomen, mens Norge er fullforsynt med vannkraft – noe som igjen innebærer at Norge aldri har hatt bruk for vindturbiner. Derfor kom vi sent i gang.

Store konsekvenser for hus- og hytteeiere.

Allerede i 2010 advarte foreningen Svenskt Landskapsskydd om reduserte eiendomsverdier som følge av vindkraft-utbygging, og viste til flere utenlandske studier. I sommer ble denne frykten bekreftet i en ny studie fra KTH, som fant en betydelig verdireduksjon for eiendommer i nærheten av vindkraftindustri. Annika Ingemarsdotter Skoonäs har vært eiendomsmekler i 35 år år og uttaler til Sveriges Radio

– När det ligger fastigheter inom de områden som berörs av dessa vindkraftsindustrier så har ju efterfrågan blivit noll. Jag ser inga utsikter som helst att få till en försäljning av dessa fastigheter»

Hun opplyser også at de som har valgt å bo på landet, ønsker fred og ro og naturens egen utsikt. Ikke utsikt til 280 meter høye industrimaskiner som ligner på noe fra H.G.Wells‘ SCiFi-bok «War of the Worlds» fra 1898, og som representerer den ustabile og ineffektive energikilden som ble utkonkurrert i 1720 av primitive dampmaskiner.

– Vi har inte en enda människa som säger sig ”Oj, byggs det vindkraftverk där? Då vill vi flytta dit” utan människor som vill leva lite på landet och leva nära naturen vill ju ha lugn och ro omkring sig.

Kraftig motstand skaper en politisk Catch-22

Motstanden mot vindkraft i Europa og Norge er kraftig økende på grunn av miljøødeleggelsene, kraftprisene og energimangelen de skaper –problemer som har vært kjent siden 80-tallet. I Tyskland kollapset hele vindkraftindustrien fra 2018 til 2019 etter at nye miljøkrav ble innført, og her i Norge har i praksis utbyggingen på land stoppet opp på grunn av folkelig motstand. Det setter samtlige norske stortingspartier som undertegnet Parisavtalen i en umulig skvis:

Det «grønne skiftet» er basert på vindkraft – særlig i solfattige Norge. Det er enten vindkraft…eller å droppe Parisavtalen. Det finnes ingen annen uutnyttet energikilde klar til bruk. Politikerne kan ikke si nei til enorme industrielle vindparker i Norsk natur, for da blir det ikke noe «grønn omstilling». Men forsøker de å «omstille» samfunnet med vindkraft, raseres naturen, økonomien og strømforsyningen, og da blir de ikke gjenvalgt. Sjakkmatt. Derfor fossror og lyver klimapolitikere så fort de kan, mens de trøster oss med at «det blir en vanskelig omstilling».

Politikerne forsøker å få grisen til å fly

«Men hvorfor i huleste satset ikke Norge på mer vannkraft, eller thermalkraft eller thorium spør du? Det er fordi stortingspoltikerne kan ingenting om kraftproduksjon eller realfag, mens den internasjonale Vindkraft-industrien har endeløst med penger til press, propaganda, løgner, smøring, oppkjøp, korrupsjon, PR og lobbyvirksomhet. Kunnskapsløse politikere med klimahysteri var sjanseløse mot broren til Siv Jensen & Co.

Stortinget har lovet vindkraft-industrien å få oppføre hele 10.000 vindmøller i norsk natur på skattebetalernes og strømkundenes regning, for å «redde kloden» og bli «Europas batteri». Det løftet står ved lag, og hverken vindkraft-svindlerne eller EU-imperiet har tenkt å gi seg. Og bak det hele ligger klimapolitikken som er vindkraft-industriens viktigste verktøy: Samtlige partier har lagt all sin prestisje i den påståtte klimakrisa. De kan ikke snu nå, og kommer ikke til å snu, uansett hva det koster Norge. Strømregningen din er bare en bit av problemet.

Derfor har løgnene om vindkraft flyttet seg ut på havet – som om det er billigere eller bedre, eller som om det blåser noe mer der enn langs kysten.  «Grønn omstilling» er en flygende gris, som vil kræsjlande til slutt. «Omstillingen» politikerne forsøker å gjennomføre, er ikke teknisk, fysisk, vitenskapelig, økonomisk eller logisk mulig. Men de kan ikke stoppe nå. Sånn fungerer nemlig massehysteri.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.