Samtlige 500 vernepliktige ved et av Sveriges største regimenter er sendt hjem etter at flere av dem er blitt krenket av befal og andre vernepliktige.

Soldater som sendes hjem på grunn av krenkelser? Er det spøk eller alvor? Dessverre: Det er svensk virkelighet.

NTB skriver:

Blant annet skal vernepliktige soldater ved Ledningsregementet i Enköping ha blitt tvunget til å delta i aktiviteter til tross for skader og sykdom.

Det har også blitt slått alarm om at soldatene ikke har fått nok mat og søvn, og de skal også være utsatt for vulgært og sjåvinistisk språkbruk, skriver Dagens Nyheter.

– Vi har sett at det er flere vernepliktige som har opplevd en atferd som ikke er ok hos oss, sier Ledningsregementets kommunikasjonssjef Therese Timpson til avisen.

For lite mat og søvn? Tuller de med oss? Er det ingen av de svenske journalistene som har militær bakgrunn, eller kjenner noen med militær utdannelse?

Hele poenget med grunntreningen for militært personell, og da særlig for de som skal bli befal og offiserer, er å bryte ned for så å bygge opp. Man skal simulere krigslignende tilstander for å se hvordan man takler nesten umenneskelig press.

Jeg brakk tommelen under den tøffeste øvelsen på Befalsskolen for infanteriet. Sutringa mi førte ikke frem, heldigvis.

Går du med tommelen? Dette var den nådeløse beskjeden fra troppssjefen. Dette gjorde meg til en sterkere person. Og jeg gikk videre, med tung oppakning i seks døgn. Der og da ble jeg en voksen mann.

Vi sultet, frøs og slet. Vi ble utskjelt av sersjantene for den minste feil. Men vi så også varmen og omsorgen fra befalet. Og det var alltid en underliggende humor, særlig hvordan befalet var kreative i måten de ydmyket oss.

I løpet av denne uken skal befalet gjennomgå et lynkurs som skal få bukt med problemet. Regimentet har i tillegg nedsatt en arbeidsgruppe som skal utarbeide en plan for hvordan utdanningen av vernepliktige kan gjennomføres på en bedre måte neste år, melder NTB.

Forslag: Legg ned hele forsvaret. Et forsvar som består av lett krenkede pingler er verre enn ikke noe forsvar i det hele tatt.

Jeg drar frem en gammel klassiker. Admiralen har senere blitt woke, men talen han holder står fjellstøtt.

Sånn skaper man samhold og vinnere.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.