En ny statue har blitt plassert foran FNs hovedkvarter i New York – en statue som har en merkelig likhet med beistene beskrevet i Bibelen.

Samtidig som historiske statuer rundt om i USA demonteres, har en ny statue blitt innviet på et av de mest symbolladede stedene i verden, nemlig foran FNs hovedkvarter. Ifølge FN er statuen «en vokter av internasjonal fred og sikkerhet», men statuen har fått mange til å reagere:

«Vakten er en blanding av jaguar og ørn», skrev FN på Twitter. Reaksjonene på Twitter peker nå på at den beskrivelsen også ligner på dyret som i bibeltekstene forutsier apokalypsen og den menneskelige lidelsen som går forut for Kristi gjenkomst.

Profeten Daniel forteller oss for eksempel hvordan de siste dager begynner med at «fire store dyr» kommer til jorden. Det første av dyrene som da ble beskrevet viser store likheter med det som nå har kommet til New York:

I et syn om natten så jeg, Daniel, hvordan himmelens fire vinder rørte opp det mektige havet. Og fire store dyr steg opp av havet, alle forskjellige. Den første var som en løve, men hadde ørnevinger.
Dan 7:2-4

Åpenbaringsboken beskriver også noe lignende:

Dyret jeg så så ut som en leopard, og dets føtter var som en bjørns og gapet var som en løve. Og dragen ga den sin makt og sin trone og store makt.
Åp 13:2

Men Bibelens tekster sier at flere dyr bør følge den første, så for den apokalyptiske interesserte kan det være spennende å se om det vil dukke opp flere statuer på forskjellige, symboltunge, steder i verden.

Den omstridte FN-skulpturen utenfor FN i New York er en gave fra delstaten Oaxaca i Mexico og enkelte mener den refererer til aztekisk mytologi (ørn og jaguar), og på ingen måte kan settes i forbindelse med beistet med de syv hoder og ti horn.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.