I en pressemelding der YouTube forsvarer avgjørelsen om å sette aldersgrense på videoen der Eric Zemmour kunngjør at han stiller til presidentvalg i Frankrike, viser selskapet til retningslinjer som forbyr «sjokkerende eller voldelig innhold».

Bildene i videoen som viser gatevold, skal ikke være forenlige med YouTubes regler, skriver Le Figaro.

Etter at Zemmours video var blitt vist nærmere 2,5 millioner ganger siden kunngjøringen tirsdag, som tilsvarer mer enn en million visninger i døgnet, valgte YouTube onsdag kveld å begrense visningen av den til personer som dokumenterer at de er myndige. I skrivende stund er antallet visninger mellom 2,6 og 2,7 millioner, hvilket betyr at trafikken er redusert til mindre enn en tiendedel.

For Eric Zemmour tar ikke problemene slutt med det. En rekke selskaper og personer overveier å saksøke presidentkandidaten for det de mener er brudd på opphavsretten, da Zemmour har benyttet en rekke korte klipp i videoen, blant annet fra filmer, uten samtykke.

Det gjelder for eksempel Gaumont, som oppdaget uautorisert bruk av utdrag fra tilmer som «Un singe en hiver» av Henri Verneuil og «Jeanne D’arc» av Luc Besson. Selskapet antydet raskt at det vil forberede et søksmål.

Erstatningsbeløpene som er blitt antydet fra flere aktører, er i størrelsesorden hundre tusen euro.

YouTube har imidlertid ansett de korte klippene i videoen som «fair use», og tar ikke stilling til de tvistene som måtte oppstå før spørsmålet om rettigheter er avklart rettslig, sier en talsperson for selskapet til Le Figaro. Dermed får videoen bli liggende på YouTube.

Eric Zemmours kommunikasjonsrådgiver Samuel Lafont kaller aldersgrensen en skandale, og sier at det uansett ikke finnes grunnlag for å slette den.

«Tankepolitiet gjemmer seg ikke engang lenger, de viser sin tyranniske natur. Den virkelige kampen begynner», kommenterer hovedpersonen selv på Twitter:

 

– Frankrike er ikke lenger Frankrike, alle har skjønt det

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Følg Document på MeWe.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.