President Biden møter seg selv i døra når han nå innfører innreiseforbud for Sør-Afrika og flere andre afrikanske land. For da president Trump gjorde noe tilsvarende i 2020, beskrev Biden og Harris tiltaket som rasistisk og fremmedfiendtlig.

Bakgrunnen for innreiseforbudet er frykt for den nye mutasjonen av Covid-19, Omicron, som skal ha oppstått i Botswana og spredd seg videre til flere afrikanske land i området. Mutasjonen er allerede oppdaget i Hongkong, Israel, Nederland og Belgia, og muligens i Tsjekkia og Tyskland, men foreløpig ikke i USA.

Biden admin will restrict travel from South Africa and 7 other countries (Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Malawi) starting Monday, in response to rise of new Covid-19 variant. Restrictions won’t apply to US citizens and permanent residents

Det gjelder tydeligvis andre regler for Biden. Men Twitter har ikke glemt, og latterliggjør nå Biden og Harris.

Også Nancy Pelosi protesterte mot innreiseforbudet da det var Trump som iverksatte dette. Det er grunn til å tvile på at Pelosi vil fordømme Bidens vedtak som «diskriminering forkledd som politikk».

Daily Mail

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.