Joe Biden og Kamala Harris møtte Nancy Pelosi og Chuck Schumer fredag 20. november. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

CBS-reporter Bo Erickson stilte Biden et spørsmål om åpne skoler på tampen av en kort pressebrief. Biden ville ikke svare og lo det bort med: «Hvorfor er du den eneste som alltid roper spørsmål?». Staben hans overtok og skysset Erickson og resten av pressen ut av rommet.

Det er andre gang Erickson roper et spørsmål og blir avvist. Første gang var da han spurte om avsløringene i the New York Post. Nå gjaldt det åpne skoler. Covid-ekspertgruppen sier det er trygt å la elvene gå på skole, men lærerforbundene vil ikke. «Vil du snakke med forbundene?» var det uskyldige spørsmålet fra Erickson. Men Biden ville altså ikke svare.

Pressen var forsamlet for å høre om samtalene Biden hadde hatt med Speaker of the House Nancy Pelosi og minoritetsleder Chuck Schumer.

Når Biden avviser spørsmål selv nå, når han påstår han har vunnet, skaffer han seg ikke nye venner fra pressen. Han svarte bare på såkalte softball-spørsmål under valgkampen.

«President-Elect Biden asks a good question – why is @BoKnowsNews the only one in the Biden pool tossing questions? Schools, vaccines, stimulus – so many important q’s for both @SpeakerPelosi & @JoeBiden,» CBS News White House correspondent Paula Reid reacted.

«A completely valid and important question asked in a civil tone…deflected by Biden, who may not have understood it because it wasn’t screened by staff first,» radio host Derek Hunter tweeted.

«Because Bo is trying to do journalism and much of the rest of Biden’s press corps are stenographers,» journalist Zaid Jilani reacted.

Trump har vært den mest tilgjengelige presidenten i historien. Vil han få anerkjennelse for dette i ettertid av journalister som blir frustrerte over ikke en gang å få lov til å stille spørsmål? Flere kolleger av Erickson synes behandlingen var skammelig og lover dårlig for en eventuell Biden-administrasjon.

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.