Minkoppdrettere i Danmark er ikke fornøyd med kompensasjonen de fikk etter at alle mink i Danmark ble avlivet i november-desember i fjor. Nå saksøker de staten.

De 700 minkoppdretterne mener de til sammen har fått 600 millioner kroner for lite for minkskinnene de ikke fikk solgt, skriver danske medier.

I en kompensasjonsavtale i 2020 ble politikerne enige om at bøndene skulle få 250 kroner per skinn. I høst har imidlertid danske minkskinn i gjennomsnitt blitt solgt for 323 kroner. Dermed mener minkoppdretterne at de har fått 73 kroner for lite for hvert skinn.

I november 2020 besluttet Danmarks regjering å avlive alle mink i landet etter at det var påvist en farlig covid-19-mutasjon i noen av dyrene. Det har senere vist seg at de ikke hadde lovhjemmel for dette, noe som har ført til at en kommisjon er blitt nedsatt for å undersøke hendelsesforløpet.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.