Christian Tybring-Gjedde skal ikke lenger sitte i sentralstyret i FrP. Han ble valgt inn så sent som i mai 2021.

– Jeg hadde bare ikke lyst til å sitte der mer, sier den erfarne storingsrepresentanten Christian Tybring-Gjedde til ABC Nyheter.

Tybring-Gjedde ønsker ikke å si noe mer om hvorfor han trekker seg.

Partileder Sylvi Listhaug skriver i en SMS til NTB at hun tar Tybring-Gjeddes avgjørelse til etterretning.

«Vi registrerer at Christian har trukket seg som en direkte konsekvens av at han ikke ble valgt til et internasjonalt verv i stortingsgruppen. Det tar vi selvsagt til etterretning.»

Listhaug refererer til at Tybring-Gjedde i oktober gikk ut mot partiledelsen på Facebook etter at han ikke fikk vervet i Natos parlamentarikerforsamling.

Den erfarne FrP-politikeren har sittet på Stortinget siden 2005. Han satt i tidligere i Oslo bystyre.

Han har en bachelorgrad i statsvitenskap fra Loyola University i Chicago og mastergrad i internasjonal politikk fra University of Denver, Colorado. Før han ble innvalgt på Stortinget, jobbet han som underdirektør i Forsvarsdepartementet i avdelingen for økonomi og styring.

Han og Kent Andersen skrev i 2010 en kronikk i Aftenposten med tittelen «Drøm fra Disneyland», som fikk stor oppmerksomhet.

Tybring-Gjedde representerer Oslo FrP på Stortinget.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.